دراین دربین، حشره کش برقی تحت عنوان ابزاری کارآمد و نسبتا معدودخطر برای بشر و دور و اطراف زیست، نقش بسیار مهمی در کاهش جمعیت حشرات در بخش ها گرمسیری جاری ساختن مینمایند. این دستگاهها با سودگیری از فناوریهای نوین، توانستهاند به یکی طرزهای پرطرفدار در رویا رویی با حشرات تبدیل شوند. دراین نوشتهعلمی به نظارت تأثیر حشرهکشهای برقی در کاهش بیماریهای منتقله بوسیله حشرات در بخش ها گرمسیری پرداخته و روش کوشش، مزایا، معایب و نکات اصلی در استعمال از این ابزارها را گزینه رسیدگی قرار خوا هیم بخشید.
بخش ها گرمسیری به جهت حالت آب و هوایی خویش، دور و اطراف بسیار قابل قبولی برای رویش و انتشار اشکال حشرات متفاوت مهیا مینمایند. متأسفانه بخش اعظمی از این حشرات ناقل بیماریهای خطرناک و مرگباری برای آدمها میباشند. بیماریهایی مانند مالاریا، تب دنگی، تب زرد رنگ، تب زیکا و... هر ساله جان میلیونها نفر را در سراسر دنیا انذار مینماید. در اختیار گرفتن و کاهش جمعیت این حشرات ناقل، یکی مهمترین راهکارهای پیشگیری از سرایت این بیماریها به شمار میرود.
نصیب نخستین: مداقه در اختیار گرفتن حشرات ناقل بیماری در بخش ها گرمسیری
حشرات ناقل بیماری، موجوداتی میباشند که قادرند پاتوژنها (ویروسها، باکتریها، انگلها) را از روش گزش یا این که تماس با آدم منتقل نمایند. در بخش ها گرمسیری به جهت رطوبت و دمای بالا، وضعیت برای معاش و انتشار این حشرات بسیار مطلوب میباشد. مثلا مهمترین حشرات ناقل میاقتدار به پشهها، مگسها، ککها و کنهها اشاره نمود.
بیماریهای منتقله بوسیله این حشرات، خیر صرفا سالم شخصی را ارعاب مینمایند بلکه تاثیرات اجتماعی و اقتصادی کلانای نیز دارا هستند. کاهش جمعیت حشرات ناقل از روش نحوههای مفید، برای مثال کلید مهم برای پیشگیری از سرایت این بیماریها میباشد.
نصیب دوم: حشرهکش برقی چیست و چه طور فعالیت مینماید؟
حشرهکش برقی دستگاهی میباشد که برای جذب و از در بین بردن حشرات بکار میرود. این دستگاهها معمولاً دارنده منبع روشنایی فرابنفش (UV) یا این که بقیه نورهای دیدنی برای حشرات می باشند که سبب ساز جذب آن ها به سمت دستگاه میگردد. بعد از مجاورت شدن حشرات به دستگاه، آنها به وسیله جریان الکتریکی کشته میشوند یا این که در محیطای گیر می افتند.
اجزای مهم حشرهکش برقی عبارتند از:
چراغ UV یا این که LED نور و روشنایی فرابنفش: جلب اعتنا حشرات.
کانال الکتریکی یا این که توری فلزی: که هنگام عکس العمل حشرات با آنان، جریان الکتریکی منجر از دربین رفتن آنان میگردد.
محیط عدهآوری یا این که تله: بعضا دستگاهها حشرات را سوای کشتن در تله تودهآوری مینمایند.
منبع تغذیه: برق شهری، باتری یا این که انرژی شمسی.
نصیب سوم: مزایای به کارگیری از حشرهکش برقی در بخشها گرمسیری
کاهش بی واسطه جمعیت حشرات ناقل: حشرهکشهای برقی با جذب و از میان بردن حشرات، به صورت بی واسطه سبب کاهش جمعیت آنها و در فیض کاهش جابجایی بیماری می گردند.
کاربرد سهل وآسان و ایمنی نسبی: به کارگیری از این دستگاهها نیاز به علم فنی خاصی ندارد و نسبت به سموم شیمیایی، ایمنی بیشتری برای بشرها و حیوانها دارااست.
عدم ساخت آلودگی شیمیایی: حشرهکشهای برقی فاقد مواد شیمیایی مضر میباشند و آلودگی محیطی ساختوساز نمیکنند.
صرفهجویی در هزینههای بلندمدت: با کاهش به کار گیری از سموم، هزینههای مرتبط با معالجه بیماریها و زخم به دور و اطراف زیست کاهش مییابد.
امکان به کار گیری در فضاهای بسته و گشوده: حشرهکشهای برقی متنوعی برای مصارف خانگی، صنعتی، و کشاورزی وجود داراهستند که در فضاهای متفاوت قابل به کارگیری میباشند.
نصیب چهارم: محدودیتها و معضلهای به کار گیری از حشرهکش برقی
با وجود مزایای زیاد، به کارگیری از حشرهکش برقی با بعضی محدودیتها و بحرانها هم پا میباشد:
عدم جذب کلیه نوع حشرات: بعضا حشرات مانند کنهها یا این که مگسهای خاص ممکن میباشد جذب فروغ و روشنایی UV نشوند و در فیض از دستگاه عبور نمایند.
مصرف برق و هزینه حفظ: برخی دستگاهها نیاز به منبع برق مداوم دارا هستند که در بخش ها نادربرق بحران ساخت مینماید.
احتمال زخم به حشرات اثرگذار: به کار گیری اشتباه از حشرهکشها ممکن میباشد به هلاکت حشرات موءثر مانند زنبورها سبب ساز خواهد شد.
نیاز به تمیزکاری مداوم: تجمع جنازه حشرات در دستگاه قادر است موجب کاهش تلاش و ساختوساز بوی نامطبوع خواهد شد.
اثربخشی محصور در اطرافهای گشوده کبیر: در گوشه و کنارهای گشوده بسیار والا، استعمال از یکسری دستگاه خرد نمیتواند تماما جمعیت حشرات را در دست گرفتن نماید.
نصیب پنجم: تأثیر حشرهکش برقی در کاهش بیماریهای منتقله
مطالعات متفاوت در کشورهای گرمسیری نشانه دادهاند که استعمال از حشرهکش برقی منجر کاهش چشمگیر سرایت بیماریهایی مانند مالاریا و تب دنگی گردیدهاست. مثلا:
در بخش ها روستایی آفریقا، به کارگیری کبیر از حشرهکشهای برقی و توریهای برقی سبب به کاهش شایان توجه مفاد مالاریا گردیدهاست.
در برخی بخش ها جنوب شرق آسیا، استعمال از دستگاههای UV توانسته میباشد تا حد متعددی تب دنگی را در اختیار گرفتن نماید.
خلال این، حشرهکشهای برقی در بیمارستانها، مدرسه ها و مرکزها بهداشتی، از ورود حشرات ناقل خودداری کرده و به مراقبت تندرست همگانی امداد مینمایند.
نصیب ششم: نکات اصلی برای گزینش و به کارگیری درست از حشرهکش برقی
گزینش دستگاه مطلوب: بسته به اندازه فضا و نوع حشرات، بایستی دستگاهی با قدرت و خصوصیتهای مطلوب تعیین خواهد شد.
محل نصب: دستگاهها می بایست در جای هایی نصب شوند که بیشترین تردد حشرات وجود دارااست و به دور از دسترس خردسال ها باشند.
مراقبت و تمیزکاری منظم: پاک کردن دستگاه از جنازهها و گرد و غبار موجب نگهداری سعی مناسب آن می گردد.
ادغام با نحوههای دیگر در اختیار گرفتن حشرات: به کار گیری از حشرهکشهای برقی در کنار طرزهای دیگر مانند توریکشی، حذف محلهای تخمگذاری و به کار گیری محصور از سموم، موثرتر میباشد.
اگاهی از قوانین محلی: در برخی بخش ها استعمال از دستگاههای برقی مستلزم تایید صلاحیت میباشد یا این که محدودیتهایی داراست.
نصیب هفتم: آجل حشرهکشهای برقی و فناوریهای نوین
فناوریهای نوین در قضیه حشرهکش برقی به سمت بهبود همت و کاهش مصرف انرژی جنبش مینمایند. مثالهایی از این گسترشها عبارتند از:
به کارگیری از LEDهای فرابنفش با مصرف انرژی تحت و ارتفاع قدمت بالا.
پیاده سازی دستگاههای قابل حمل با باتریهای قابل شارژ و انرژی شمسی.
بهکارگیری سنسورهای هوشمند برای شناسایی و جذب هدفمند حشرات ناقل خاص.
مخلوط حشرهکشهای برقی با دستگاههای تصفیه هوا و سیستمهای هوشمند خانگی.
سودگیری
در بخشها گرمسیری که بیماریهای منتقله به وسیله حشرات یکی تبارکترین تهدید ها تندرست همگانی به شمار میرود، استعمال از حشرهکشهای برقی تحت عنوان ابزاری موءثر و قابل دسترس، نقش کلیدی در کاهش سرایت این بیماریها داراست. این دستگاهها با ارائه روشی ایمن، نادرهزینه و دوستدار فضا زیست، توانستهاند جایگزین قابل قبولی برای سموم شیمیایی باشند.
با این هم اکنون، برای منفعتمندی حداکثری از مزایای این ابزارها، می بایست به گزینش صحیح دستگاه، روش به کار گیری درست و ادغام آنان با بقیه طریقهای در اختیار گرفتن حشرات اعتنا ویژهای داشت. همینطور، پیشرفت فناوریهای نوین درین حوزه، نویدبخش بعدیای خوب و در دست گرفتن مؤثرتر حشرات ناقل بیماری در بخشها حساس عالم میباشد.
- ۰ ۰
- ۰ نظر