بررسی اثرات زیست‌محیطی حشره‌کش‌های برقی و راهکارهای کاهش آسیب به محیط زیست

راهنمای انتخاب بهترین حشره‌کش برقی برای مناطق مختلف آب‌وهوایی: شهری، روستایی، گرم، مرطوب و خشک

بررسی اثرات زیست‌محیطی حشره‌کش‌های برقی و راهکارهای کاهش آسیب به محیط زیست

۴ بازديد

حشره‌کش‌های برقی تحت عنوان یکی ابزارهای رایج در در اختیار گرفتن حشرات موذی در دور و اطراف‌های خانگی، اداری و صنعتی به کار گیری می گردند.حشره کش برقی این دستگاه‌ها به جهت همت بالا و راحتی در به کار گیری، محبوبیت متعددی یافته‌اند. ولی پرسش مهمی که کمتر به آن پرداخته گردیده است، اثرات زیست‌محیطی این ابزارها و شیوه کاهش زخم‌های ناشی از آن‌هاست.

در‌این نوشته‌علمی به نظارت ظریف اثرات زیست‌محیطی حشره‌کش‌های برقی، معضل‌ها و همینطور راهکارهایی برای کاهش اثرات منفی آنان پرداخته گردد.

نصیب نخستین: گونه های حشره‌کش‌های برقی و شیوه سعی آنان
حشره‌کش‌های برقی معمولاً به دو مجموعه مهم تقسیم میشوند:

حشره‌کش‌های برقی با چراغ UV یا این که فرابنفش:
این دستگاه‌ها حشرات را با نوروروشنایی UV جذب کرده و آنگاه با کانال‌های الکتریکی آن‌ها‌را از میان میبرند.

حشره‌کش‌های برقی اولتراسونیک:
این نوع دستگاه‌ها با تکثیر امواج صوتی در فرکانس‌های بالا، سبب دفع حشرات میگردند سوای کشتن آن ها.

هریک از این نوع‌ها مزایا و معایب زیست‌محیطی خاص خویش را دارا هستند که بایستی به آنان دقت کرد.

قسمت دوم: اثرات زیست‌محیطی بدون واسطه حشره‌کش‌های برقی
مصرف انرژی و نشر کربن

حشره‌کش‌های برقی با برق فعالیت می‌نمایند و بسته به سبک و قدرتشان مصرف انرژی متفاوتی دارا هستند. مصرف بی‌رویکرد یا این که استعمال اشتباه از این دستگاه‌ها میتواند سبب به ارتقاء مصرف برق و در فیض ارتقاء تکثیر گازهای گلخانه‌ای خواهد شد.

کشتار حشرات غیرهدف

چراغ‌های UV دستگاه‌ها، ضمن جذب حشرات موذی، حشرات اثر گذار مانند زنبورها، پروانه‌ها و بقیه گرده‌افشان‌ها را نیز جذب و از در بین میبرند. این قضیه قادر است به کاهش تنوع زیستی و جراحت به اکوسیستم‌های طبیعی سبب ساز گردد.

آلودگی صوتی

دستگاه‌های اولتراسونیک گه گاه سبب آلودگی صوتی برای حیوان ها و حتی بشر‌ها می شوند و می توانند بر اخلاق حیات‌وحش اثر منفی بگذارند.

پسماندهای الکتریکی و مواد مصرفی

قطعات الکتریکی، چراغ‌ها و باتری‌های این دستگاه‌ها بعد از نقطه نهایی قدمت اثر گذار به آشغال‌های الکترونیکی تبدیل می گردند که درصورتی که به صحت بازیافت نشوند، می توانند آلاینده‌های سمی به فضا زیست وارد نمایند.

قسمت سوم: اثرات غیرمستقیم و اجتماعی
کاهش تنوع زیستی

از فی مابین رفتن حشرات اثرگذار به واسطه به کار گیری پهناور از حشره‌کش‌های برقی می تواند تعادل اکوسیستم را بر هم بزند و تاثیرات منفی بر کشاورزی و زنجیره غذایی داشته باشد.

تغییرات در کردار حیات‌وحش

وجود امواج صوتی یا این که نورهای متمرکز ممکن میباشد منجر فرارو گریز یا این که تغییر و تحول خوی حیوان‌ها دیگر گردد، که‌این زمینه در زیستگاه‌های در حدود دور و بر‌های شهری مداقه بیشتری پیدا می‌نماید.

اثر ها سالمی بر آدم

اگرچه حشره‌کش‌های برقی در کل برای بشر بی‌خطر می باشند، ولی استعمال غلط، قرار دادن دستگاه‌ها در حوالی محل استراحت یا این که به کار گیری زمانبر دوران ممکن میباشد اثرات منفی بر تندرست جاری و چگونگی خواب داشته باشد.

قسمت چهارم: راهکارهای کاهش اثرات زیست‌محیطی حشره‌کش‌های برقی
تعیین دستگاه‌های نادر‌مصرف انرژی

استعمال از دستگاه‌هایی که دارنده استانداردهای انرژی بالا میباشند و مصرف برق کمتری دارا هستند، قادر است به کاهش آلودگی کربنی یاری دهد.

توسعه و گسترش فناوری‌های هدفمند

ارتقا توجه دستگاه‌ها در جذب تنها حشرات مضر، از جملهً با فایده‌گیری از سنسورهای هوشمند یا این که فیلترهای خاص، سبب ساز کاهش کشتار غیرهدف میگردد.

به کار گیری از نورهای جایگزین و تهیه و تنظیم شدت فروغ

جایگزینی چراغ‌های UV با نورهایی که کمتر برای حشرات اثرگذار دیدنی باشند یا این که تهیه و تنظیم شدت فروغ در ساعت‌های خاص، می تواند به مراقبت حشرات موءثر یاری دهد.

بازیافت و دفع درست قطعات

تشویق به بازیافت چراغ‌ها، باتری‌ها و قطعات الکترونیکی از روش اپلیکیشن‌های دولتی و محرمانه قادر است بازدارنده ورود مواد سمی به اطراف زیست گردد.

فراگیری یوزرها

تدبیر‌بخشی به یوزرها درباره به کارگیری با صرفه، جای ‌یابی مطلوب دستگاه و فرصت‌بندی درست پر‌نور و بدون صدا کردن قادر است اثرات زیست‌محیطی منفی را کم کند.

قسمت پنجم: ابداع‌های فناوری در جهت سازش بیشتر با دور و بر زیست
در سال‌های اخیر، پژوهش ها زیادی در جهت بسط حشره‌کش‌های برقی سازگار با دور و بر زیست انجام یافته میباشد:

حشره‌کش‌های برقی با فیلترهای زیستی: به کار گیری از فیلترها و تکنولوژی‌هایی که تنها حشرات خاص را جذب می‌نمایند.

دستگاه‌های با انرژی شمسی: حشره‌کش‌هایی که انرژی خویش را از پنل‌های شمسی پشتیبانی می‌نمایند.

مخلوط با فناوری‌های هوشمند: فایده‌گیری از AI و IoT برای در اختیار گرفتن هوشمند و خودداری از عمل غیرضروری.

به کارگیری از مواد سازگار با فضا: جایگزینی قطعات پلاستیکی با مواد بازیافتی و زیست‌تجزیه‌پذیر.

قسمت ششم: رسیدگی مثال‌های غالب جهانی
در بعضا کشورها مانند ژاپن و کشورهای اروپایی، تولیدکنندگان به سمت تشکیل داد حشره‌کش‌های برقی با استانداردهای زیست‌محیطی بالا رفته‌اند. این دستگاه‌ها خلال مصرف انرژی زیر، پیاده سازی‌هایی دارا‌هستند که بازدارنده جذب حشرات اثرگذار میشوند.

همینطور بعضی نرم‌افزار‌های بازیافت و یادگرفتن همگانی در‌این کشورها اعمال گردیده که میتواند الگویی برای کشورهای دیگر باشد.

فیض‌گیری
حشره‌کش‌های برقی ابزاری مفید در در اختیار گرفتن آفات میباشند البته نباید اثرات زیست‌محیطی آنان نادیده گرفته گردد. با دقت به بحران‌های جانور، استعمال از فناوری‌های نوین، پیاده سازی‌های هوشمند و سیاست‌های آموزشی قادر است به کاهش زخم‌ها یاری دهد.

نگهداری تعادل اکوسیستم و کاهش مصرف انرژی بایستی از حق تقدم‌های مهم در ساخت‌و‌ساز و استعمال از این دستگاه‌ها باشد تا هم از تندرست بشر‌ها مراقبت گردد و هم اطراف زیست برای نسل‌های بعدی نگهداری شود.

ایران بابا

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.