حشرات مزاحم همواره یک کدام از ایرادات اصلی معاش بشرها بودهاند که خلال ساختوساز حزن، ممکن میباشد قیمت حشره کش برقی ناقل بیماریهای خطرناک نیز باشند. از دیرباز بشرها در ادامه نحوههایی برای دفع حشرات بودهاند که از شیوه های سنتی مانند دود کردن گیاهان خاص و به کار گیری از توری گرفته تا ابتکار عمل دستگاههای امروزی توسعه یافته امروز را دربرگیرنده میگردد. یکی اختراعهای اصلی دراین حوزه، ابتکار و بسط حشرهکشهای برقی میباشد که طی یکسری دهه قبلی تحت عنوان یک راه حل مؤثر، معدودخطر و دوستدار دور و بر زیست شناخته گردیدهاند. دراین نوشته ی علمی به نظارت تاریخچه و پروسه توسعه این دستگاهها از اولیه مثالها تا فناوریهای توسعه یافته کنونی خواهیم پرداخت.
۱. پیشمورد به کارگیری از طریقهای دفع حشرات
پیش از ورود فناوریهای برقی، آدمها از طریقهای طبیعی و سنتی برای در اختیار گرفتن حشرات به کارگیری میکردند. به کار گیری از دود گیاهان معطر، روغنهای طبیعی، توریهای محافظ پنجرهها و ابزارهای مکانیکی بی آلایش مانند توری و چوبکزدن مثالهایی از این طریقها میباشند. این شیوهها گرچه در بعضی مورد ها مؤثر بودند، ولی محدودیتهای متعددی داشتند؛ مثلا، اثربخشی محصور در فضاهای بلندمرتبه و یا این که به کار گیری طاقت فرسا در موقعیت صنعتی.
۲. نوآوری حشرهکش برقی: شروع یک انقلاب
۲.۱ اول همتها و اختراعات نخستین
اولین مثالهای حشرهکش برقی در وسط قرن بیستم در کشورهایی مانند ایالات متحده و اروپا گسترش یافتند. در سال ۱۹۳۴، کمپانیهای صنعتی تعالی کوشش کردند تا دستگاهی بسازند که بتواند با به کار گیری از جریان الکتریکی و روشنایی UV حشرات را جذب و از در بین غالب شود. این دستگاهها نخستین اکثر اوقات گران قدر، پرمصرف و هزینهبر بودند و عمدتاً برای مصارف صنعتی یا این که کشاورزی به شغل میرفتند.
۲.۲ نقش فناوری نوروروشنایی فرابنفش (UV)
یکیاز تبارکترین بسطها دراین مورد به کار گیری از نوروروشنایی فرابنفش بود. این نوروروشنایی که برای آدم نامرئی میباشد، بضاعت و توان جذب حشرات را داشت. مهندسین دریافتند که حشرات به خصوص پشهها و مگسها جذب فروغ و روشنایی UV می گردند و با ساخت یک تله برقی در کنار منبع نوروروشنایی میتوانند به راحتی از دربین بروند.
۳. توسعه و گسترشهای فنی و توسعه بازار
۳.1 بسط سبکهای خانگی
در دهه ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ میلادی، با توسعه تکنولوژی و کاهش هزینه ایجاد، حشرهکشهای برقی خردخیس و مطلوب به کارگیری در منزلها و دفتر ها پیاده سازی و عرضه شدند. این سبکها با پیاده سازی بی آلایشخیس، وزن کمتر و مصرف انرژی تحت، بهسرعت دوست داستنی شدند.
۳.2 ارتقاء ایمنی و استانداردها
با ارتقاء به کارگیری همگانی، اعتنا به استانداردهای ایمنی ارتقاء یافت. چراغهای UV با ارتفاع موج باصرفه و پوششهای محافظ برای دوری از تماس بدون واسطه مخاطب با جریان برق، پیاده سازی شدند. به گذر زمان، مجوزهای سالم و استانداردهای در بینالمللی مانند CE، UL و RoHS برای این دستگاهها الزامی شدند.
۴. تکنولوژیهای نوین در حشرهکشهای برقی
۴.۱ فناوریهای سنسوری و هوشمندسازی
در دهههای اخیر با توسعه فناوریهای الکترونیک و هوش تصنعی و مصنوعی، دستگاههای حشرهکش برقی هوشمند معرفی شدند که توانگری تشخیص حضور حشرات را داشته و به طور خود کار پرنور و بی صدا می گردند. این دستگاهها با فایدهگیری از سنسورهای حرکتی و الگوریتمهای پردازش تصویر، بسیار ظریفخیس و کارآمدتر از مثالهای گذشته شغل مینمایند.
۴.۲ استعمال از فناوریهای جایگزین فروغ و روشنایی UV
بعضی از سبکهای نو از فناوریهای جایگزین روشنایی UV مانند LEDهای خاص یا این که فناوریهای الکترواستاتیک منفعت می برند که ضمن کاهش مصرف انرژی، اثرات زیستمحیطی کمتری دارا هستند و برای سالم بشر امنخیس میباشند.
۴.۳ مخلوط با دیگر دستگاههای هوشمند خانگی
حشرهکشهای برقی مدرن اکثر وقت ها بخشی از اکوسیستم منزلهای هوشمند می باشند که می توانند از روش نرم افزارهای گوشی در اختیار گرفتن شوند، فرصتبندی شوند و با بقیه دستگاهها مانند تهویه و نور هماهنگ شوند.
۵. اثر فناوری بر چگونگی معاش
۵.۱ کاهش بیماریهای منتقل گردیده به وسیله حشرات
با توسعه و گسترش استعمال از این دستگاهها، بیماریهای منتقله به وسیله حشرات مانند مالاریا، تب دنگی و بیماریهای ناشی از نیش حشرات به شدت کم شده میباشد، به خصوص در بخشها شهری که دسترسی به تکنولوژی سهل و آسانخیس میباشد.
۵.۲ بهبود وضعیت معاش شهری و داخلی
به کارگیری کبیر از حشرهکشهای برقی موجب کاهش مزاحمتهای ناشی از حشرات در منازل، اداره ها و فضاهای همگانی گردیده و سطح بهداشت اطراف را افزایش داده میباشد.
۶. معضلها و اشتباهات باقیمانده
با وجود همگی مزایا، این دستگاهها مشکلاتی نیز دارا هستند:
مصرف برق و اثرات زیستمحیطی مربوط به آن
حذف ناخواسته حشرات اثرگذار مانند زنبورها و پروانهها
قابلیت ساختوساز آلودگی صوتی در برخی سبکها
مخاطرات احتمالی ناشی از تابش وقت گیرزمان فروغ و روشنایی UV
۷. آتی حشرهکشهای برقی
پیشبینی می گردد در بعدی مجاورت، دستگاههای حشرهکش برقی بیشتر به سمت هوشمندسازی، مصرف انرژی بسیار زیر و تعامل با سیستمهای محیطی پیش بروند. فناوریهای نوینی مانند سنسورهای بیولوژیکی، هوش تصنعی و کانالهای وب شی ها (IoT) می توانند انقلابی درین حوزه تولید نمایند.
سودگیری
حشرهکشهای برقی از نوآوریهای اساسی در مورد در دست گرفتن حشرات مزاحم می باشند که با بسط فناوری و ارتقاء تدبیرهای زیستمحیطی به گذر زمان بهبود یافتهاند. آشنایی پروسه تاریخی این دستگاهها و فناوریهای به شغل رفته در آنان میتواند به ما در گزینش عالی و استعمال باصرفهخیس یاری دهد. آجل این فناوری با مخلوط هوش تصنعی و وب شی ها نویدبخش دستگاههایی کارآمدتر، نادرمصرفخیس و دوستدار گوشه و کنار زیست میباشد.
- ۰ ۰
- ۰ نظر